Vrijdag 1 juli - Jaarconferentie AIAS 'Aan het werk?!'

Hotel Arena, Amsterdam

Heeft streven naar hulp bij arbeidsmarktdeelname van kansarme werkloze wel zin?

Wat leert evaluatieonderzoek en wat is de ‘state of the art’ in beleid?

De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Voor zover banen beschikbaar komen, zijn ze tijdelijk, veelal parttime, lager betaald en van mindere kwaliteit. En ondertussen groeit het ‘granieten’ bestand werklozen, dat zonder hulp van buiten er maar niet in slaagt aan het werk komen of te blijven. Tijdelijke baantjes worden gevolgd door nieuwe tijdelijke baantjes. Een stabiele beroepsloopbaan lijkt voor deze groep een utopie.
Re-integratiebeleid moet op deze situatie inspelen, maar kan het dat ook? De interventies gericht op terugkeer naar werk hebben tot dusver beperkt gewerkt. Zijn andersoortige interventies nodig of schept het beleid verwachtingen die niet reëel zijn? Wat weten we over wat werkt voor deze groep?

Tijdens deze conferentie, mede ter ere van het afscheid van Els Sol, geven wetenschap en beleid vanuit verschillende gezichtspunten de stand van zaken weer en gaan vervolgens met u in discussie over mogelijke antwoorden op deze uitdagingen.

Programme

13:00 Registratie en lichte lunch
Dagvoorzitter Prof. dr. P.T. (Paul) de Beer (co-directeur AIAS, wetenschappelijk directeur de Burcht)
13:30 Opening door dagvoorzitter
13:40 ALMP’s for disadvantaged: evaluation of state of the art in Denmark (/other EU countries) from a political science point of view
Prof. dr. F. (Flemming) Larsen (Aalborg University)
14:10 Effectiviteit ambeleid voor kansarme werkzoekende: state of the art vanuit economisch gezichtspunt
Dr. A. (Arjen) Heyma (senior onderzoeker, SEO economisch onderzoek)
14:40 Pauze
15:00 Arbeidsmarktbeleid kansarme werkzoekende vanuit beleidsperspectief
Dr. Bernard ter Haar (directeur-generaal sociale zekerheid en integratie op het Nederlandse ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid)
15:30 (Het recht op) re-integratie kansarmen: een sociologische invalshoek
Dr. C.C.A.M. (Els) Sol (senior onderzoeker AIAS, Universiteit van Amsterdam)
16:00 Discussie met de zaal
16:45 Conclusie en afsluiting
17:00 Borrel
18:30 Einde conferentie

Registratie

Aanmeldformulier

Deelname is gratis. Mocht u niet kunnen deelnemen laat het ons dan uiterlijk 15 juni weten via secretariat-aias@uva.nl. Bij afmeldingen vanaf 16 juni of no-shows, zijn wij genoodzaakt €50 annuleringskosten in rekening te brengen. Op deze manier kunnen we beter anticiperen op het aantal deelnemers en zorg dragen dat er genoeg stoelen zijn en dat er genoeg catering is of juist geen eten verloren gaat.

Wilt u alleen afscheid nemen van Els, dan bent u welkom bij de borrel van 17.00 – 18.30 uur. Gelieve dat dan kenbaar te maken via het online registratieformulier.

Registratie is mogelijk tot 16 juni 2016.

Klik hier voor de voorwaarden

 
| More