Paul de Beer in 'Filosofisch Kwintet'

Op zondag 24 juni vanaf 12.05 uur is Paul de Beer een van de gasten in het discussieprogramma ‘Het Filosofisch Kwintet’ op Nederland 1 over het thema ‘arbeid: motor van de verzorgingsstaat?’.

Voor verdere informatie zie: www.filosofischkwintet.tv/index.php/afleveringen-2012/arbeidHet Filosofisch Kwintet

Vanaf 24 juni presenteert HUMAN een nieuwe serie van:

HET FILOSOFISCH KWINTET
met als thema:

De verzorgingsstaat

Wat waren de oorspronkelijke idealen van onze verzorgingsstaat? Wat betekenen die nog in een tijd van globalisering en individualisering? Voor wie moeten we zorg dragen en wie moet dat doen: de burger, maatschappelijke organisaties of de overheid? Het zijn vragen die filosoof Ad Verbrugge en journalist Clairy Polak behandelen in een nieuwe reeks van Het Filosofisch Kwintet. Samen met drie gasten onderzoeken zij vanuit filosofisch perspectief het wezen van de Nederlandse verzorgingsstaat, met als doel om door te luisteren en argumenten uit te wisselen tot nieuwe inzichten te komen.

In elke aflevering staat een ander aspect van de verzorgingsstaat centraal. De uitzendingen zullen gaan over arbeid, uitvallers, Europa, zorg en onderwijs. De opnames vinden plaats in het Bimhuis in Amsterdam en worden vanaf 24 juni wekelijks op de zondag (12.10 uur) op Nederland 1 uitgezonden.

Filosofeert u mee! Voor, tijdens en na de uitzendingen kunt u uw visie op de besproken onderwerpen geven via de website, Facebook en Twitter.

 
| More