Praktische informatie

Studielast

De leergang heeft een studielast van ongeveer een dag in de week gedurende een half jaar. De opleiding is in tweeën gesplitst en bestaat nu uit een vaardigheden deel onder leiding van drs. Anneke Dekkers en een theoretisch/verdiepend deel onder leiding van dr. Martha Meerman. Het vaardighedendeel wordt gevolgd in een leergroep van 6-12 personen; dit deel is verplicht voor diegene die nog ingeschreven moeten worden in het Register. Het theoretische deel staat open voor iedereen die geinteresseerd is in medezeggenschap en/of zijn PE punten wil behalen. Onder programma is hier meer over te lezen.

De leergang wordt afgesloten met een (verplicht) essay dat gepresenteerd moet worden door middel van een pitch tijdens de laatste bijeenkomst.

Zeven woensdagmiddagen

De leergang bestaat uit zeven bijeenkomsten op woensdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur.

Voor het vaardigheden deel zijn nog twee oefendagen van 9.30 – 17.00 uur ingepland naast een aantal webinars en online bijeenkomsten voor de deelnemers.

Colleges

Elke bijeenkomst bestaat uit twee colleges.
De eerste bijeenkomst geeft een theoretische inleiding op het thema vanuit twee wetenschappelijke invalshoeken. In de volgende vijf bijeenkomsten komen telkens diverse onderwerpen aan bod.
In het eerste college van iedere bijeenkomst gaat het om de laatste trends, het tweede college zoomt meer in op een specifiek voorbeeld.
Gedurende de leergang werkt u aan een notitie over een onderwerp dat u in het bijzonder boeit of waar in uw organisatie de aandacht naar uit gaat. Het succesvol afronden van deze notitie is een voorwaarde voor het behalen van het certificaat. Op de slotbijeenkomst zal een aantal deelnemers hierover een presentatie geven. Tevens wordt de leergang afgesloten met een certificaatuitreiking en een netwerkborrel.

Data bijeenkomsten theoretische leergang

  • 15 oktober 2014
  • 5 en 26 november 2014
  • 17 december 2014
  • 7 en 28 januari 2015
  • 18 februari 2015

De oefendagen voor het vaardigheden deel vinden plaats op woensdag 19 november 2014 en woensdag 21 januari 2015 van 9.30 – 17.00 uur

Kosten

De kosten voor de leergang Opleider Medezeggenschap bedragen € 2250,- (BTW-vrij) per persoon voor het AIAS gedeelte. Dit is inclusief consumpties, literatuur, afsluitende netwerkborrel. De leergang kan worden afgesloten met een certificaat, mits aan de opdracht van het schrijven van een notitie en de aanwezigheidsplicht is voldaan (zes van de zeven bijeenkomsten aanwezig). Voor het vaardigheden gedeelte onder leiding van Anneke Dekkers bedragen de kosten € 1250,- per persoon. Voor de inschrijving in het Register betaalt u voor de gehele leergang dus € 3500,- (BTW-vrij).

Aanmelden

Klik hier voor het aanmeldformulier

Locatie

De bijeenkomsten vinden plaats bij AIAS in het centrum van Amsterdam.

 
| More